Aan zee met Elysee...

Terwijl het academisch jaar weer is begonnen, vond op donderdag 7 juli de Elysee Campus plaats in Hotel van Oranje te Noordwijk. In de kustplaats kwamen de teamleden van Elysee Dental en hun relaties samen om het begin van het zomerreces te vieren. Ook het team van De Startende Tandarts.com was vertegenwoordigd. Een verslag van een leerzame een uiterst aangename avond.

16.30 uur. Vertrek richting Noordwijk aan Zee. We hebben er zin in. Het is prachtig weer, dus alle ingrediënten voor een mooie avond zijn aanwezig. Tegelijkertijd het besef dat het weleens druk op de weg zou kunnen zijn met de naderende spits en mensen die nog wat strand willen meepikken. Gelukkig verloopt onze reis voorspoedig.

17.20 uur. Aankomst bij Hotel van Oranje. Wanneer we binnenkomen wijzen digitale borden ons de juiste weg. Al snel komen we aan bij de ontvangststand van Elysee Dental, waar Jolanda Koetsier en Suzanne Jongert ons welkom heten en een badge opspelden.

17.25 uur. Eenmaal boven in de ontvangruimte biedt Jacqueline Koster ons direct een drankje aan. De campus stroomt al goed vol. Hoewel we zeker niet op een lege maag staan, kunnen we de aangeboden amuses door het personeel van Hotel van Oranje niet weigeren. Het smaakt zoals het eruit ziet: exclusief.

17.30 uur. Nog even wat tijd om met de andere gasten en bekenden te praten. De deelnemers komen van heinde en verre. Op het balkon van het hotel hebben we een prachtig uitzicht op de kustlijn en de beachclub, waar later op de avond de bbq zal plaatsvinden.

17.35 uur. Weer binnen om een extra drankje te halen, zien we dat de Tour de France aanstaat op een groot scherm. Terwijl Mark Cavendish wederom een etappe op zijn naam schrijft, maken we kennis met Xavier Deleersnijder en Olivier Vallaeys die even daarvoor de massasprint met bovengemiddelde interesse hadden gevolgd. Altijd gezellig, die Belgen.

17.40 uur. En dan gaat het toch echt beginnen. We worden gedirigeerd richting de ruimte waar de lezingen zullen aanvangen. De tafels zijn voorzien van twee soorten Spa, notitieblokjes, pennen en pepermuntjes. Dat het echter nog druk op de toegangswegen richting Noordwijk is, blijkt wanneer een kwart van de deelnemers nog moet binnenkomen. Het komende uur zullen dan ook nog diverse gasten aanschuiven. Ondanks de warme dag, is het gelukkig wel lekker koel in de zaal. Klaar voor de start!

17.45 uur. Xavier Deleersnijder praat ons bij over de huidige stand van zaken met betrekking tot computer guided implantaatplanning en guided surgery, iets wat doorgaans tot een accuraat eindresultaat leidt. Toch zit deze methode nog niet breed ingebakken binnen de implantologiewereld. In zijn pleidooi pleit Deleersnijder voor de zekerheden van guided surgery. Hoewel het meer investering vergt, heb je een stuk meer zekerheid betreffende je behandeling.

18.20 uur. Ook restauratief tandarts Hans van Pelt had last van de verkeersdrukte op weg van Groningen naar Noordwijk. Enkele minuten later dan gepland en met bezweet voorhoofd vangt hij z’n presentatie aan, welke overigens bijzonder soepel verloopt en de aandacht van velen trekt. Met diverse casussen laat Van Pelt zien hoe respect voor de harde en zachte tandweefsel tot de kernwaarden van de Zwitserse tandheelkunde behoren. Met eenvoudige middelen kunnen fraaie en duurzame resultaten worden bereikt. Verstand van materiaalkeuze, occlusie en articulatie is van levensbelang, alsmede het creëren van een correcte hoektandgeleiding. Ook autotransplantaties en autologe etsbruggen komen tijdens zijn interessante presentatie ruimschoots aan bod.

19.00 uur. Zonder enige moeite trekt special guest Marijke Helwegen de aandacht van de zaal. Alle vooroordelen ten spijt, spreken kan ze zeker. Een uiterst vermakelijke vertoning volgt, waarbij ze ingaat op haar eigen schoonheidsidealen en in hoeverre haar gebit daar een rol in speelt. Hetgeen Helwegen aan tandheelkundige behandeling heeft ondergaan is zeker niet niks, het verhaal zorgt in ieder geval voor voldoende gespreksstof. En dan te bedenken dat het grootste gedeelte van haar stoeltijd niet enkel uit esthetische behandelingen bestond, maar evenzo een greep aan noodzakelijke functionele behandelingen. De manier waarop ze haar verhaal vanuit het patiëntenperspectief vertelt, oogst respect. 

19.30 uur. Na afloop van haar presentatie staan meerdere gasten geduldig in de rij om een foto met Helwegen te kunnen maken. Als een volleerd ballerina gooit ze zich in verschillende poses voor menig fotocamera. Daarna tuigt het gezelschap richting de beachclub aan zee, waar de vlaggen van Elysee trots wapperen en de koude welkomstchampagne zich goed laat smaken.

19.45 uur. In afwachting van de opening van het bbq-buffet doet menig gast zich te goed aan een verfrissend drankje. Met name de presentaties van Van Pelt en Helwegen zijn onderwerp van gesprek. Een aantal gasten hijst zich in een aantal loungebanken om de laatste zonnestralen op het strand nog te kunnen meepikken.

20.00 uur. Het is etenstijds. Gewapend met bord en bestek doen we ons te goed aan gegrilde groenten, luxe salades en diverse soorten luxe vlees als kalkoenspiezen en rundermedaillons inclusief bijbehorende jus. Zelden zo’n exclusieve bbq gehad. Om je vingers bij af te likken.

20.30 uur. Tussen het eten door geeft Olivier Vallaeys de deelnemers in minisessies meer inzicht in de werking van de Modern Dental 3D scanner. Er wordt verteld hoe je een digitale workflow kan opzetten en welke voordelen de scanner met zich meebrengt. Natuurlijk laten de geïnteresseerden ook zeker niet de mogelijkheid onbenut de scanner zelf te testen.

21.00 uur. Aftrap Duitsland - Frankrijk. Op een groot scherm kunnen de voetballiefhebbers het EK volgen. Zoals inmiddels bekend verslaat Frankrijk de Duitsers met 0-2 door twee goals van goudhaantje Antoine Griezmann .

22.45 uur. Einde van een mooie, leuke, smakelijke en leerzame avond. Na afscheid te hebben genomen van de mensen van Elysee tuigen we weer richting huis. Hoewel de Duitsland-aanhangers nog enigszins in rouw zijn, kan iedereen terugkijken op weer een mooie editie van de Elysee Campus. Jolanda, Jacqueline en Suzanne, hartelijk bedankt voor de goede organisatie!