Wat vertel jij online?

Het nut, misschien wel noodzaak om je netwerk te vergroten, is al eens eerder in een blog voorbij gekomen. Hierin werd er gesproken over LinkedIn, maar er is natuurlijk wel meer dan dat. Als je je patiënten wilt informeren is dit misschien niet het kanaal bij uitstek. Hiervoor kan je eerder Instagram of Facebook inzetten, wellicht vind je TikTok zelfs een goed idee.

Maar wat vertel je dan daar? Dat je goed moet poetsen of je periodieke controle niet moet vergeten? Je kan ook vertellen dat er een nieuwe collega zich heeft aangesloten aan jouw team, of een jubileum. Het behalen van een certificaat of een diploma kan ook. . Inhaken op een event kan een idee zijn, denk aan de Tandartsendag, jaarlijks op 6 maart. Heeft jouw doelgroep hier wat aan? Je laat dan zien dat je een toegankelijk gezellig team hebt en je toont ook je expertise.

Een mix van de informatie die je deelt werkt over het algemeen het beste. Bedenk ook dat praktische informatie nuttig kan zijn. Maar even terug naar de events. Heb je weleens geGoogled op ‘tandarts’ en ‘kerst’?  Je kan een brug slaan (inhaken) op gezond eten en goed poetsen, dat ligt ook wel voordehand. Maar informeren is meer dan dat! Google geeft bij de zoekresultaten ook aan waar mensen naar vragen of op zoeken, zo blijkt dat ze vooral willen weten of je er wel bent met de feestdagen. Enkele resultaten:

  • Kan je ’s-nachts naar de tandarts?

  • Moet ik de huisartsenpost bellen als mijn tandarts op vakantie is?

  • Wie is de vervangende tandarts (in welke periode)?

  • Kun je met tandpijn naar ‘de spoed’?

  • Welke tandarts heeft dienst in woonplaats?

Op het oog logische vragen, maar geef je er alleen antwoord op als de vraag komt of informeer je pro-actief je patiënten?

Niet veel praktijken gaan hier bewust mee om, terwijl je het allemaal wel tegenkomt. Laat zien dat je om je patiënten geeft, aandacht voor ze hebt. En natuurlijk niet alleen als ze in de stoel liggen en je de rekening mag versturen. Ondernemen is klanten binden, ook als ze patiënt heten!

Deze gastcolumn is van de hand van Arjan Moerman,
eigenaar van-  en freelance online marketing adviseur bij
Blickfång Communicatie