Een aansprakelijkheids- en rechtsbijstandverzekering: Is dit voor jou als startende tandarts wel nodig?

Gastblog door René Witjes | Financieel- en verzekeringsadviseur bij Karssen Financieel

Aansprakelijkheid

Als tandarts ben je het liefst aan het werk om je patiënten te helpen met een goed en gezond gebit. Waar gewerkt wordt, worden echter ook fouten gemaakt. Je schiet een keer uit met een boor, je morst een keer wat vloeistof op de kleding van een patiënt… In dit soort gevallen kan de patiënt jou of jouw praktijk aansprakelijk stellen voor de schade. Als je over een aansprakelijkheidsverzekering beschikt, zal de (aansprakelijkheids)verzekeraar hier met de patiënt over corresponderen. Als de aansprakelijkheid wordt erkend, zal de verzekeraar vervolgens de schade aan de patiënt vergoeden. Conform de wet DBA, waar je als ZZP’ér aan moet voldoen, ben je verplicht om het aansprakelijkheidsrisico af te dekken. Het is daarom altijd raadzaam om een aansprakelijkheidsverzekering voor je beroep als tandarts af te sluiten. Als ZZP’er bij een tandartspraktijk betaal je hiervoor vaste premies.

Rechtsbijstand
Het kan ook voorkomen dat je een klacht van een patiënt ontvangt. Je gaat met de patiënt in gesprek maar jullie komen er niet uit. Het kan zelfs voor komen dat je als tandarts voor het tuchtcollege moet verschijnen. Het is dan aan te raden dat je je laat bijstaan door een advocaat. Hier zijn echter vaak aanzienlijke kosten aan verbonden. Met een rechtsbijstandverzekering kun je je door een advocaat van de (rechtsbijstands)verzekeraar laten bijstaan. Geen overbodige luxe.

Starterspakket: 2 verzekeringen ineen!
Bij Karssen Financieel zijn we gespecialiseerd in het begeleiden en bijstaan van (startende) tandartsen. Speciaal voor starters bieden we beide verzekeringen aan in één pakket.

De premie voor beide verzekeringen komt afgerond uit op € 379,- per jaar. Dit is inclusief 21% assurantiebelasting.
Wil je meer informatie of direct de startersverzekering afsluiten? Neem dan gerust contact met ons op.

Karssen Financieel
Ruimtesonde 19
3824 MZ  Amersfoort

t. 033-7410111
e. info@karssenfinancieel.nl