Afgestudeerd aan het ACTA in januari 2015 wist ik (bijna) alles over de tanden en optimaal zorg verlenen. Maar ik wist veel te weinig over het ondernemerschap als tandarts; verzekeringen, belastingen en ga zo maar door.

- Stanley Pranoto, founder De Startende Tandarts

De crew van kickstart 360 - 1st editon (2017), destijds hét inspiratie-event voor startende tandartsen, nu hét tandheelkundige inspiratie-event van het jaar

De crew van kickstart 360 - 1st editon (2017), destijds hét inspiratie-event voor startende tandartsen, nu hét tandheelkundige inspiratie-event van het jaar

Deze website bestaat om

het de pas afgestudeerde tandarts gemakkelijker te maken. Eerlijke, praktische informatie zonder commercieel belang, om gewoon te doen waar je voor bent opgeleid; tandheelkunde bedrijven. Het is zonde om telkens weer opnieuw het wiel uit te vinden, en daarbij is het ook nog eens verschrikkelijk saai om uit te zoeken. Een evidence based, informed decision kunnen maken. Daarbij willen wij helpen. 

Onafhankelijke informatie

De doelstelling van de website is om onafhankelijke informatie aan te bieden over het starten als tandarts na het afstuderen. De website wordt financieel ondersteund door verschillende partijen, maar heeft nadrukkelijk geen commercieel uitgangspunt.

Het stappenplan is en blijft altijd onafhankelijk en neutraal in het voorzien van informatie. Het is een samenvatting van onze persoonlijke ervaringen, aangevuld met tips van anderen en het nodige uitzoekwerk. Voor de juistheid van de geleverde informatie wordt er samengewerkt met de ANT (Associatie Nederlandse Tandartsen).

Daarnaast wordt er dus samengewerkt met partners en sponsoren. Naast de financiële ondersteuning worden er via de blog informatieve artikelen aangeboden over relevante onderwerpen. Via de partnerpagina's is het mogelijk om verder kennis te maken met de samenwerkende partijen.

Graag willen we jullie allen, zowel de samenwerkende partijen als mijn collega-tandartsen en de aanstaande collega's; de tandheelkundestudenten, bedanken voor alle feedback en vooral het enthousiasme waarmee de website is ontvangen.


Alumni Network

Sinds het ontstaan van ons initiatief zijn we alleen maar enthousiaster geraakt door de vele leuke en inspirerende contacten en de leuke feedback van de afgelopen jaren. Onze community wordt steeds groter en actiever, dus waarom zouden we daar niet iets mee doen?

Wat ons betreft is het dan ook tijd voor een volgende stap. Graag presenteren we jullie dan ook ons Alumni Network, dé overkoepelende, interfacultaire community waar gelijkgestemde studenten en tandartsen hun horizon en peergroup kunnen verbreden.


De toekomst

Oorspronkelijk bestond het idee alleen uit een stappenplan met informatie. Door het succes van de website, onze events en de positieve reacties op al onze initiatieven en ideeën raken we alleen maar meer gemotiveerd ons initiatief verder uit te breiden. Waar het gaat eindigen? Dat weten we zelf ook nog niet :).

Like ons vooral op Facebook en abonneer je rechtsboven op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws!

Crew Kickstart 360 - 2nd edition

Crew Kickstart 360 - 2nd edition


Andere initiatieven