Met starterskorting naar Hong Kong!

Hoewel de zomervakantie nog maar net achter de rug is, kunnen we voorstellen dat je niet kan wachten weer op reis te gaan. Met de studiereis naar Hong Kong heb je het perfecte excuus om er even tussenuit te gaan. Van 8 t/m 15 oktober staat er namelijk wederom een perfecte mix tussen leisure, wetenschap en cultuur op het programma. Nu met 10% extra starterskorting!

Speciaal voor startende tandartsen geeft partner Elysee Dental nu 10% extra starterskorting op het reeds gereduceerde tarief van €2450,- (normaal €3000,-). Dat betekent dat je nu al voor €2205,- naar het New York van Azië kan!   Voor meer informatie en inschrijving (o.v.v. ‘Starterskorting’) kan je    hier    terecht. In verband met visumaanvraag is de uiterste inschrijfdatum donderdag 22 september.

Speciaal voor startende tandartsen geeft partner Elysee Dental nu 10% extra starterskorting op het reeds gereduceerde tarief van €2450,- (normaal €3000,-). Dat betekent dat je nu al voor €2205,- naar het New York van Azië kan! 

Voor meer informatie en inschrijving (o.v.v. ‘Starterskorting’) kan je hier terecht. In verband met visumaanvraag is de uiterste inschrijfdatum donderdag 22 september.

Nog niet overtuigd? Lees dan eens de belevenissen van Corien Pronk (Favervuta), Jorn van der Schaar (Archigenes) en Britt Vergeer (T.F.V. Nijmegen), die afgelopen lente (30 april t/m 7 mei) hun faculteitsverenigingen in Azië vertegenwoordigden.

’Dit avontuur zullen we nooit meer vergeten’!

Jorn van der Schaar (Archigenes) -  ‘’We mogen mee naar Hong Kong! Superblij waren we alledrie met het nieuws dat we mee mochten op de nascholingsreis van Elysee Dental. Koffer gepakt en klaar om te vertrekken ontmoetten we elkaar bij de gate op Schiphol. Een bijzonder idee om een week op reis te gaan met een groep mensen die je totaal niet kent! Na een vlotte vlucht van 10,5 uur en een transfer over de grens met China kwamen we aan in onze hotelkamer in Shengzhen. En wat een luxe kamer kregen deze arme studenten; ontzettend groot, prachtig uitzicht over de bruisende stad en een heerlijke regendouche.’’

‘’We zijn meteen de stad ingegaan om deze te verkennen en de jetlag te onderdrukken. Op zoek naar authentiek Chinees eten hebben we in een restaurant met handen en voeten duidelijk gemaakt wat we wilden bestellen. Van alle kanten werden deze drie blonde Hollanders aangestaard om de manier waarop wij de glibberige noodles naar binnen werkten. Lekker, apart en natuurlijk heel pittig!’’

‘’Na een ontdekkingstocht naar een lift die via de buitenkant van het gebouw ging, hebben we ons naar binnen gebluft bij een ronddraaiend restaurant op de 49e verdieping van een van de vele wolkenkrabbers. Onder het genot van een lekker drankje hebben we het prachtige uitzicht aan ons voorbij zien trekken. De obers wisten niet zo goed wat ze met ons aan moesten, aangezien nauwelijks iemand hier enig woord Engels spreekt. Nadat we eindelijk mochten betalen hebben we ons gesettled in de hotelkamer en klaargemaakt voor het diner. 

Een heerlijk uitgebreid buffet en een drankje buiten op het terras maakten de avond compleet. Na bijna 32 uur wakker zijn wordt het tijd om te gaan slapen. Het belooft een fantastische week te worden!’’

 

 

 

Dag 1: Presentatie Patrick over esthetiek en indicatie en de rondleiding door het lab

‘’Op de tweede dag van onze reis was het tijd om een bezoek te brengen aan Modern Dental Lab. Het grootste tandtechnisch laboratorium ter wereld in Shenzhen. Na een goed ontbijt zijn we met de bus vertrokken en de sfeer zat er al goed in. Iedereen was benieuwd wat ze zouden gaan zien. Eenmaal aangekomen in het laboratorium werden we hartelijk onthaald. We werden naar de bovenste verdieping geleid waar we een presentatie kregen over het lab van Alwin Ngai, de Chief Operating Officer van Modern Dental. Hij was ook degene die ons vervolgens meenam door het lab. We zijn het hele gebouw van boven naar beneden door geweest en hebben op alle afdelingen een kijkje kunnen nemen. Het was mooi om de hele productielijn langs te gaan en te zien hoe elke werknemer meester was over zijn eigen specifieke onderdeel binnen deze lijn.’’

‘’Na een heerlijke lunch nam Patrick Oosterwijk het woord om ons het een en ander te vertellen over verschillende onderwerpen binnen de tandtechniek die voor tandartsen goed zijn om over na te denken. Als afsluiting van de eerste dag op het lab zijn we in de onderwijsruimte van het lab aan de slag gegaan met het beslijpen van een bovenfront om vervolgens een wax-up te maken.

Na een lange dag in het lab was het tijd om weer naar het hotel terug te gaan waar een heerlijk traditioneel Chinees diner voor ons klaar stond. En zoals het natuurlijk hoort werd dat gegeten met stokjes, wat regelmatig een komisch tafereel tot gevolg had.’’

‘’In de avond zijn we met een delegatie het nachtleven van Shenzhen gaan verkennen. We zijn in een club beland die verre van westers was, vele acts en liederen waren dan ook in het Chinees. De Chinezen zelf waren eerst wat stijfjes, maar later kwam er wat meer beweging in. Wie weet door ons Hollandse enthousiasme. Heel laat hebben we het niet gemaakt, de volgende dag moesten we weer vroeg aan het ontbijt.’’ ■

Dag 2: Presentatie Patrick over materiaalkunde met aanvullend een hands-on training

Corien Pronk (Favervuta) - ''Het is vandaag dinsdag. Wederom vroeg op vandaag! Extra vroeg zelfs, ik moest mijn koffer namelijk nog inpakken. Daar was ik de avond ervoor niet aan toe gekomen en niet omdat ik vroeg op bed lag, integendeel, ik was samen met nog een aantal anderen uit de groep nog ‘even’ de plaatselijke uitgaansgelegenheid in Shenzhen gaan bekijken. We hebben daar een ontzettend leuke avond gehad, maar zoals het spreekwoord luidt: ‘‘s Ochtends een vent, ‘s avonds een vent’. Het heerlijke uitgebreide ontbijt van het Crown Plaza hotel de volgende ochtend droeg hier absoluut positief aan bij. Hierna zijn we wederom vertrokken met de bus naar Modern Dental Laboratory.’’ 

‘’Ook vandaag stond er weer een aantal leuke punten op de agenda. Zo zijn we eerst begonnen met een presentatie van Patrick Oosterwijk, waarin verschillende zaken aan bod kwamen, maar de rode draad was vooral de verschillende typen materialen die beschikbaar zijn voor het maken van bijvoorbeeld kronen/bruggen, hun eigenschappen en indicatiegebied.’’  

‘’Dit vond ik erg interessant, gezien het feit dat er in de huidige tandheelkundeopleiding (ik spreek voor Amsterdam) weinig aandacht aan wordt besteed. Hierna zijn we direct overgeschakeld van theorie naar praktijk. Dat maakt naar mijn idee de nascholingsreis ook zo leuk. De combinatie van een stuk essentiële theorie en daaropvolgend een practicum. In dit practicum is ons eerst gedemonstreerd hoe je een kroon opbakt met keramiek, waarna we hier zelf mee aan de slag zijn gegaan. De één was hier duidelijk handiger in dan de ander. Al met al was dit practicum leerzaam en leuk om te ervaren. Het doet je de werkzaamheden van een technieker nóg meer waarderen. Omstreeks 3 uur in de middag zijn we vanuit het lab vertrokken naar Hong Kong, Yes!’’

‘’Eindelijk, Hong Kong…..Niemand van ons studenten was hier ooit eerder geweest, dus de verwachtingen van deze stad waren hoog. Na wederom zonder enige struggles de grens van China naar Hong Kong te zijn gepasseerd, kwamen we rond 5 uur in de middag aan in het Crown Plaza Hotel. We keken alle drie direct weer onze ogen uit. Wát een mooi hotel zeg! Eenmaal op onze kamer gearriveerd, hebben we onszelf wat opgefrist, om vervolgens aan te schuiven bij het diner op de 47e etage. Al met al hebben we de avond prachtig afgesloten. Het eten was heerlijk en het uitzicht adembenemend mooi. Zo mooi, dat het bijna niet echt leek te zijn. Enfin, hierna zijn we voor de verandering bijtijds het kingsize bed ingedoken. Het was een heerlijke dag.’’ ■

Dag 3: Theoretische nascholing over de digitalisering in de tandheelkunde, waar staan we nu en waar gaan we naar toe

Britt Vergeer (TFV Nijmegen) - ‘’De heerlijke taartjes, het verse fruit, de wafels en het gehele chinese buffet gaven ons tijdens het ontbijt weer energie voor de volgende dag. Er stond een interessante lezing van Xavier Deleersnijder op het programma over digitalisering binnen de tandheelkunde.’’ 

‘’We werden op de hoogte gesteld van de nieuwste feitjes rondom de intra orale scanner. Vervolgens zijn we met ‘de drie studenten’ de stad ingegaan. We hebben een free walk door Hong Kong gedaan met onze gids Tiffany. We werden langs de mooiste plekjes van Kowloon geleid en kregen ondertussen allerlei feitjes over de stad te horen. Zo wandelden we door een overdekte markt waar alleen de lokale bevolking eet en hoorden we van alles over de Chinese keuken. Na 2,5 uur door de warme stad wandelen waren we toe aan een verfrissend drankje en hebben we onze voetjes even laten rusten. Een taxi heeft ons vervolgens naar het Kowloon Park gebracht waar we sweet potato ijs hebben gegeten en naar de flamingo’s hebben gekeken.’’ 

‘’Onze tocht zette zich voort naar de nightmarket op Temple Street. Honderden kraampjes met nep Gucci en Prada tassen, chinese souvenirtjes, drones en kleding. Afdingen bleek zo makkelijk nog niet, maar toch gaf het je een gevoel van voldoening als je de prijs met 80% naar beneden had gekregen. We hebben heerlijk gegeten op de nightmarket en van verschillende Chinese gerechten kunnen proeven. ’s Avonds hebben we een bezoek gebracht aan de Ozone bar. Deze bar, op de 118e verdieping op 425 meter hoogte, kan met recht de hoogste bar ter wereld worden genoemd. Een heerlijke cocktail, met adembenemend uitzicht en de wolken die door je haar vliegen, een machtig mooi gevoel!’’ 

‘’De avond werd voortgezet op de Lan Kwai Fong, een gezellig straatje met verschillende bars waar iedereen vooral op straat drinkt en danst. Een gezellige taxichauffeur bracht ons in de kleine uurtjes weer naar huis, waar we beseften dat er bij het hotel geen midnightsnack te halen viel. Dan maar spaghetti, noodles en hotdogs opwarmen in de magnetron van de supermarkt! Na een fantastische dag vielen we moe maar voldaan in slaap in onze prachtige hotelkamer.’’ ■

Dag 4: Vrije dag

Jorn van der Schaar (Archigenes) - ‘’Vandaag was het tijd om er zelf op uit te trekken. Er was geen programma ingeroosterd, dus we hadden vrij spel. Na rustig aan te hebben ontbeten hebben we onze spullen gepakt en zijn we met de metro naar het centrum gegaan. Hier hebben we een tourbus gepakt en zijn bij Victoria Peak uitgestapt, dit is een attractie gelegen op een berg grenzend aan het hart van Hongkong waar je een fantastisch panoramisch uitzicht hebt over de indrukwekkende skyline van de stad.’’ 

‘’Met een klassieke tramwagon word je de steile bergwand op en af getakeld, wat de ervaring compleet maakt. Toen onze magen begonnen te rommelen konden we het niet laten om bij onze goeie vrienden van de grote gele ‘M’ langs te gaan en ik moet zeggen, ikheb nog nooit een fastfoodrestaurant gezien met zo’n formidabel uitzicht. Eenmaal weer afgedaald zijn we weer op de bus gestapt en zijn we langs een toeristische route de stad door geweest. Dit was de beste manier om zo veel mogelijk van de stad te zien. Als je dan met zo’n busje onder langs de vele torenhoge gebouwen rijdt dan besef je weer even hoe klein je bent. We zijn uiteindelijk uitgestapt bij een halte die ons bij de ‘Escalators’ bracht.’’ 

‘’Dit is de langste roltrappenreeks ter wereld die de lokale arbeiders van boven naar beneden en weer terug brengt. We gingen natuurlijk voor de top en eenmaal daar aanbeland kwamen we er achter dat we een klein detail over het hoofd hadden gezien. Er waren geen roltrappen naar beneden. Het feit wil namelijk dat de roltrappen halverwege de nacht omkeren om de mensen ’s ochtends vroeg weer naar het businessdistrict te kunnen brengen. We zijn dus zwetend en puffend de trappen weer afgelopen om vervolgens van een hapje eten en een ontspannende nekmassage te kunnen genieten. Onze hoofden wilden nog wel even door gaan, maar onze benen brachten ons terug naar het hotel. Het was tijd om op een oor te gaan zodat we uitgerust de laatste dag in konden gaan.’’ ■

Dag 5: Cheung Chau

Corien Pronk (Favervuta) - ‘’De laatste dag was inmiddels alweer aangebroken, jammer… De dagen zijn zo snel gegaan, morgen aan het eind van de ochtend vliegen we weer terug naar Nederland. Dit zagen we dus als de laatste dag. ‘Save the best for last’ zeggen ze wel eens toch? Hoewel Hong Kong absoluut fantastisch is, laat dat voorop staan, was het eiland Cheung Chau, waar we vandaag naartoe zijn gegaan ook geweldig. Cheung Chau is een klein Hongkongs eiland tien kilometer ten zuidwesten van Hong Kong Island.’’ 

‘’Al direct bij aankomst met de ferry zagen we dat de sfeer hier heel anders was dan die we de dagen ervoor hebben meegekregen. Logisch, je bent nu op een eiland im plaats van in een metropool. Na het ervaren van de hectiek in Hong Kong de afgelopen dagen, was het heerlijk om hier de laatste dag tot rust te komen. De organisatie (Patrick en Jacqueline) hadden de perfecte spot uitgekozen om de hele dag te kunnen vertoeven op het eiland. Deze thuisbasis lag op een rotsblok uitkijkend over een kleine baai.’’ 

‘’Hier kon iedereen gedurende de dag lekker ontspannen op zijn/haar manier. Er waren talloze mogelijkheden om jezelf te vermaken. Van fietsen huren tot super. Iedereen ging doen waar die zin in had, dat was ook de insteek van vandaag. Even niets moeten. Zelf heb ik een eenpersoonskajak te water laten gaan en ben ik gaan kajakken. Overigens was het weer prachtig. En daar ga je dan, kajakken voor de skyline van Hong Kong Island, in je eenpersoonskajak. Dat was een heel bijzonder moment.’’ 

‘’De dag hebben we afgesloten met een heerlijke bbq, alles was volop aanwezig. lekker eten en goed gezelschap op een prachtige, bijna paradijselijke locatie. We hebben allemaal een superrelaxte dag gehad en daarom was het tijd om met een aantal van de groep (die nog energie over hadden) de dag af te sluiten met een drankje in het uitgaansgebied van Hong Kong.’’

Speciaal voor startende tandartsen geeft partner Elysee Dental nu 10% extra starterskorting op het reeds gereduceerde tarief van €2450,- (normaal €3000,-). Dat betekent dat je nu al voor €2205,- naar het New York van Azië kan!   Voor meer informatie en inschrijving (o.v.v. ‘Starterskorting’) kan je    hier    terecht. In verband met visumaanvraag is de uiterste inschrijfdatum donderdag 22 september.

Speciaal voor startende tandartsen geeft partner Elysee Dental nu 10% extra starterskorting op het reeds gereduceerde tarief van €2450,- (normaal €3000,-). Dat betekent dat je nu al voor €2205,- naar het New York van Azië kan! 

Voor meer informatie en inschrijving (o.v.v. ‘Starterskorting’) kan je hier terecht. In verband met visumaanvraag is de uiterste inschrijfdatum donderdag 22 september.