Ff bellen met... Anne Vroege

Dag Anne, hoe gaat het met je?

“Prima, dankjewel. Ik ben momenteel druk bezig met de laatste ontwikkelingen voor het VvAA tandartsenpakket voor jonge professionals, iets wat ik erg belangrijk vind. Mijn rol is namelijk om startende tandartsen komende jaren goed te begeleiden en te coachen, zodat ze klaar zijn voor de vervolgstappen binnen hun carrière.  Daarnaast ga ik in samenwerking met de Studentenraad van ACTA een ontzettend leuk evenement organiseren op dinsdag 14 juni, de ACTA College Tour. Acteur en trainer Sinan Cihangir houdt dan een interactieve sessie over de lastige patiënt. Daarbij gaat hij in op de mondige patiënt, de agressieve patiënt, de klagende patiënt, de handtastelijke patiënt, de hooghartige patiënt en nog veel meer. Een echte aanrader. De toegang is vrij en dat is inclusief luxe broodjes, pizza’s en koude drankjes. Ook externen zijn welkom om aan te schuiven, aanmelden kan via actacollegetour.nl!  

Kun je wat over jezelf vertellen?

 “Ik kom van een boerenbedrijf, dus ik ben van nature nogal iemand die van aanpakken houdt. Profvoetbalster worden was mijn droom. Ik heb nog even in Oranje gespeeld, waarvoor ik mijn studie op een laag pitje had gezet. Een blessure heeft daar helaas een streep door gehaald. Vervolgens heb ik alsnog mijn studie afgemaakt. Sinds een aantal maanden werk ik bij de VvAA in het team dat tandartsen ondersteunt bij alle zaken die ze buiten de behandelkamer nodig hebben. Overigens voetbal ik nog wel, maar niet meer zo intensief.”

Wat doet de VvAA eigenlijk?

“De VvAA zorgt er al ruim 90 jaar voor dat zorgprofessionals, dus ook tandartsen, er met onverdeelde aandacht kunnen zijn voor hun patiënten. Veel mensen kennen ons van het blad Arts en Auto en de verzekeringen, maar we doen veel meer dan dat. Onze ruim 118.000 leden kunnen op ons rekenen bij bijvoorbeeld praktijkvestiging en voeren tot juridische vraagstukken, accountancy, werkgeversadvies, opleidingen en teamcoaching, begeleiding bij e- en m-health en zelfs een eigen bureau voor congresreizen. Allemaal oplossingen voor aspecten die ze afleiden van waar ze voor zijn opgeleid.

Dat geldt helemaal als startend ondernemer: dan komt er veel op je af. Als die de zakelijke kant goed en gemakkelijk willen regelen, hebben wij ons speciale pakket voor startende tandartsen. Daarmee zijn en blijven hun fiscale, juridische en financiële zaken op orde. Zo hou je als tandarts tijd over om te besteden aan de zorg voor je patiënten. Of gewoon voor alle leuke dingen náást je vak als tandarts. Daar draag ik graag aan bij.”