3x3! Over tijdsplanning, cursussen en AOV's met Stephan, Renée, Joanna, Anja, Daan en Coen.

In onze rubriek 3x3 worden drie van jullie vragen beantwoord door drie tandartsen. Vandaag hebben we vragen van Masterstudenten Stephan, Renée en Joanna. Tandartsen Anja, Daan en Coen hebben wij gevraagd om de vragen te beantwoorden!

Hoeveel tijd plan je in voor een PMO en een tweevlaksvulling?
— Stephan, Masterstudent ACTA

Ik ben begonnen met 15 minuten voor een controle en 45 min voor een vulling. Zowel voor twee-, drie- of viervlaksvullingen. Nu plan ik 30 minuten in voor een vulling,  Met dank aan mijn briljante assistenten! Mijn advies is om rustig aan te beginnen en jezelf veel tijd te geven. Plan ruim in, en ga dan inkorten als je merkt dat het beter gaat.

 

 


Ik plan 15 minuten in voor een PMO. Dat is genoeg tijd om je vaste routine te ontwikkelen voor de controle. De eerste twee weken heb ik 45 minuten ingepland voor een tweevlaksvulling. Je gaat vanzelf merken dat je sneller gaat werken, dan kan je de tijd hiervoor aanpassen

 

 


Ik werk zelf in twee praktijken waarbij in één praktijk de nadruk ligt op preventie. Daarom heb ik een 30 minuten voor een controle, waarvan 20 minuten preventie is. In het begin zou ik 15 minuten nemen voor een controle met bitewings en tandsteen verwijderen in het onderfront.

 

Anja   Afgestudeerd in Amsterdam sinds januari 2015

Anja
Afgestudeerd in Amsterdam sinds januari 2015

Daan   Afgestudeerd in Amsterdam sinds april 2014

Daan
Afgestudeerd in Amsterdam sinds april 2014

Coen    Afgestudeerd in Groningen sinds april 2014

Coen
Afgestudeerd in Groningen sinds april 2014

Renee.jpg
Welke aanvullende cursussen heb je gevolgd na je afstuderen?
— Renee, Masterstudent ACTA

Ik heb een EHBO cursus gevolgd voor tandartsen. Dit zat niet in ons laatste jaar. Het bestond voornamelijk uit het herhalen van medische noodsituatie zoals reanimeren of bijvoorbeeld verstikking.

 

 

Ik ben lid van Quality Practice. Drie keer per jaaar wordt er een bijeenkomstdag georganiseerd. Meestal zijn dit themadagen over bijvoorbeeld kindertandheelkunde, endodontologie of spoedgevallen. En Verder sta ik ook ingeschreven bij het KRT register.

 

Ik vond het endo onderwijs niet zo goed in de opleiding. Daardoor voelde ik mij in het begin onzeker waardoor je behandelingen gaat ontwijken of gaat verwijzen. Daarom heb ik een dag curus gevolgd over de endodontische opening in Den Haag bij het CIDE. 

In september begin ik met de endo curus II, een cursus over esthetisch composiet in het front- en molaarstreek, en een cursus over composietfacings en oppervlakte structuur.

Anja

Anja

Daan

Daan

Coen

Coen

Heb je een arbeidsongeschikheidsverzekering afgesloten?
— Joanna, Masterstudent ACTA
Anja

Anja

Ja, ik heb mij verzekerd voor een volledig salaris. Een tip van mijn adviseur was om het volledige salaris te verzekeren omdat het verschil in premie minimaal is als je een deel van je salaris verzekert.


 

Daan

Daan


Ja, sinds februari. In het eerste jaar wilde ik een inschatting maken wat ik ging verdienen en uitgegeven. Via de VVAA heb ik advies ingewonnen en op basis daarvan een "minder luxe" verzekering afgesloten bij de Amersfoortse.  

Coen

Coen

 

Ja natuurlijk heb ik dat gedaan! De studie die je hebt gedaan is in principe je inkomen voor de rest van je leven. In het begin heb je niet zoveel financiële verplichtingen, en is het prima betaalbaar. Regel in ieder geval iets voor jezelf, want als er iets gebeurt ben je zuur. Eventueel kan je laag beginnen voor bijvoorbeeld €40.000 en het vanuit daar opbouwen.

 

thestartingdentist square.png
Super bedankt voor jullie antwoorden op de vragen! Hebben jullie verder nog tips of adviezen voor onze aanstaande collega’s?
— De Startende Tandarts.com

Ga lekker aan de slag, ga lekker veel werken, het komt allemaal goed.
In de praktijk leer je echt het meest!

 
Een goede assistent met meer ervaring is fijn. Iemand in de praktijk die je kan begeleiden, of aan wie je korte vragen kan stellen is erg prettig. Denk aan uitlooptijd in je rooster en met een loepbril is het prettig werken.

 Werk zo snel mogelijk met vergroting. Voor het restaureren, maar ook voor je endo's en diagnostiek. In het begin is het allemaal moeilijk, vergeet zeker je ergonomie niet! Voor je het weet heb je klachten. En als je dan klachten hebt, wacht niet met hulp zoeken en ga direct naar de fysiotherapeut.

Anja

Anja

Daan

Daan

Coen

Coen


Heb jij ook een vraag, of lijkt het je leuk om vragen te beantwoorden? Stuur een berichtje, of mail ons op info@destartendetandarts.com!

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe blogs? Like ons op Facebook of volg ons op Twitter!