Bedrijfshockey | De Startende Tandarts vs. Koninklijke Industrieele Groote Club: 13-0

Nieuwsbrief oktober.jpg

🏑 Even zakendoen!! 🏑

Wij citeren: ‘’De Koninklijke Industrieele Groote Club is dé sociëteit en businessclub van Amsterdam, waar u als lid omringd bent door een gevarieerd gezelschap uit het maatschappelijke leven en de zakelijke wereld. Waar u samen met uw introducés meer dan 170 lezingen en activiteiten per jaar kunt bijwonen, vaak met sprekers uit de top van hun professie en maatschappelijke of zakelijke positie. De perfecte plek om uw geest te laten gedijen. En dat alles in een historisch, monumentaal pand met klassieke zalen en een moderne sfeer. Omgeven door rijke kunst en cultuur. Recht in het hart van Amsterdam.’’

Lof komt u toe wanneer u van bovenstaande op de hoogte was, nog meer lof komt u toe wanneer u wist dat de leden van deze club hun chique sociëteit op de Dam, driedelige pak en zware sigaren regelmatig inruilen voor hun versleten lichtblauwe hockeykloffie op een doodgewoon hockeyveld. Hoewel het hockeyveld ditmaal van klasse was, want we hebben afgelopen maandagavond op één van de watervelden die de in 1892 opgerichte Amsterdamsche Hockey en Bandy Club (AHBC) rijk is mogen aantreden.

Met deze keer wederom twee nieuwe aanwinsten in de personen van oudgedienden Dewi en Hessel, als vervangers van de zieke Pien en geblesseerde Bob, steeg de gemiddelde leeftijd van ons team weer licht in het voordeel van de oudere generatie.

In de wetenschap dat de gemiddelde leeftijd van de tegenstander bovendien zo’n 30 jaar hoger lag dan bij De Startende Tandarts, waren de verwachtingen vooraf niet per se hooggespannen. Toch waren het wel degelijk deze oudjes die tijdens de wedstrijd lieten zien wel degelijk balvastigheid met het nodige spelinzicht te kunnen combineren; iets wat leidde tot de kwalitatief beste wedstrijd van de competitie tot nu toe.

Ondanks de regenachtige avond, wat overigens uitermate positief bijdroeg aan de kwaliteit van het veld en de snelheid van het spel, kon de avond bij voorbaat sowieso al niet meer stuk aangezien Ruurd zich weer eens in zijn favoriete damesshirtje maat L had gehezen. Overigens tot hilariteit van zijn vriendin, die als invalster bij de tegenstander meespeelde.

Enkele felle duels tussen deze twee geliefde werden uitgevochten op deze natte avond, waarbij Ruurd aangaf bijna onder de druk te bezwijken. Uiteindelijk was het toch hij die overwon daar zijn vriendin halverwege de tweede helft met kramp het veld moest verlaten (to be fair, ze had ook al een wedstrijd daarvoor gespeeld).

Ook in verdedigend opzicht was deze wedstrijd een succes te noemen, daar de achterhoede met Misha, Gabriel, Lauren, Dewi en vliegende keep Stephan voor de eerste keer de nul heeft gehouden, ondanks enkele gevaarlijke uitbraken van de Koninklijke Industrieele Groote Club. De club die zich de hele wedstrijd en tijdens de derde helft overigens uitermate sportief gedroeg en in dat opzicht de etiquetten van hun businessclub zeer zeker eer aandoen.

Terug naar de wetenswaardigheden van de wedstrijd, want het was Floris die - surrealistisch gezien - zowaar twee goals scoorde uit zijn eerste twee kansen. Driemaal is scheepsrecht, want voor tip-inn koningin Annecarlijn was het tijdens haar derde poging, ditmaal met haar backhand - na in de eerste twee wedstrijd met dezelfde techniek het masker van de keeper en Bob’s lijf had getoucheerd - nu wél raak.

Hessel, die sinds het werkende leven is begonnen volledig afgetraind is, danste als een jong hert over het veld en liet als debutant maar liefst viermaal het net vibreren. Ook Anne beleefde nog een intens momentje, toen ze door haar directe tegenstandster keihard werd teruggefloten voor afhouden (not).

Dewi had bovendien de aandacht van de KIGC op zich gevestigd, want nadat ze door een ongecontroleerde forehand van de club een bal op haar bovenbeen had gekregen en ter aarde was gestort, werd de bal in het verdere verloop van de wedstrijd opvallend vaak naar haar rechtsachterpositie gespeeld. Of dat het een goedmakertje betrof of dat de club andere bedoelingen had met deze geste (ze schijnen een strenge ballotagecommissie te hebben), dat zal de toekomst moeten uitwijzen.

In ieder geval, wederom een keurig nette overwinning in dubbele cijfers. Nu we de teams van de onderste regionen hebben gehad, volgen komende tijd de clashes tegen de nummers 3, 5 en 2 van de huidige ranglijst. Topscoorders van de avond: Hessel (4), Floris (3, waarvan initieel 2 uit 2 - wat had je gegeten voor de wedstrijd?), Annecarlijn (3, lekker eindelijk die tip-inn!) en Maarten (2).

Wat restte was een gezellige derde helft en een noemenswaardig moment the day after. Het was namelijk Maarten die in de groepsapp en plein publique bekende ’s nachts badend van het zweet wakker te zijn geworden in de wetenschap toch echt 2 goals in plaats van de eerder opgegeven 1 te hebben gemaakt. We got you man ;)

Op naar 15 oktober, want dan nemen we het op tegen BDO, hopelijk in ons nieuwe tenue met daarop onze trotse partners Raadsheeren, de Associatie Nederlandse Tandartsen - ANT en Vertimart!

---

Topscorers:
Maarten 11 (+2) 
Floris 7 (+3)
Annecarlijn 5 (+3, incl. tip-in op helm keeper, Bob & goal)
Gabriel 5
Hessel 5 (+5)
Bob 3
Frédérique 1
Ruurd 1
Robert 1
Misha 1