De Arabische aanwijskaart van Thera

Fotografie verzorgd door Examvision Denmark

Fotografie verzorgd door Examvision Denmark

Vertel eens Thera, wat heb je voor moois gemaakt?

Ik heb een aanwijskaart gemaakt voor vluchtelingen, die vaak uit Arabisch sprekende landen komen. Veel gebruikte woorden staan er geschreven, met een plaatje en fonetische spelling en dat alles op één A4tje!

En waarom heb je dit gemaakt?

De behandeling die je wil uitvoeren is vaak wel uit te leggen. Alles wat daar omheen komt, bijvoorbeeld vervolg, risico's of instructies na extractie, zijn veel moeilijker te doen zonder een tolk of tolkentelefoon. En juist dat mensen goed geïnformeerd naar huis gaan, is van belang. 

Klik op de banner om de kaart van Thera te downloaden!

Klik op de banner om de kaart van Thera te downloaden!

Hoe is het behandelen van vluchtelingen voor jou gegaan? En heeft je kaart je kunnen helpen?

De behandeling van vluchtelingen heb ik als heel positief ervaren. Het zijn prettige, aardige mensen en met behulp van de kaart en wat universele seintjes gaat alles prima. 

Wat wil je nog mee geven aan anderen die vluchtelingen gaan behandelen?

Neem ruim de tijd voor je patiënt, want door de beperkte communicatie gaat het soms wat minder snel. Ook is er vaak veel achterstallig onderhoud en is een diagnose lastig te stellen wanneer de patiënt globaal pijn aangeeft.  

Thera, super bedankt voor je tijd en natuurlijk bedankt dat je deze aanwijskaart met ons allemaal wilt delen! Wij hopen dat de kaart méér tandartsen kan helpen bij het behandelen van Arabisch sprekende vluchtelingen.

Thera van den Munckhof is afgestudeerd aan het ACTA en is momenteel werkzaam in Den Haag en Amsterdam.

Als er nog tips of suggesties zijn voor de aanwijskaart dan kan er gereageerd worden via info@destartendetandarts.com, of via de comments van de blog. Heb jij ook een initiatief die interessant en relevant is voor ons? Neem vooral contact met ons op via de mail of het contactformulier!