Bedrijfshockey | Amsterdam UMC vs. De Startende Tandarts: 2-13

Wedstrijdfoto 1.png

🏑We zijn los!!🏑

Afgelopen maandag heeft het bedrijfshockeyteam van De Startende Tandarts haar debuut gemaakt. Met een mengeling van oude rotten in het vak (Floris, Ruurd en Frederique op de rechterflank) en frisse nieuwe talenten (Tandem Annecarlijn en Anne met daarachter Misha op links) wist het gloednieuwe team met 3 punten van het veld af te gaan!

De tegenstander, Amsterdam UMC (afdeling VUmc radiotherapie), straalden heel wat uit door het dragen van lichtgevende sokken en een gevaarlijke counter. Ondanks een gedegen warming up stond het binnen een paar minuten al 0-1 en waren we allemaal wakker geschud. Na wat oppeppende woorden van Stephan werd de knop omgezet en konden we echt beginnen. Mooie aanvallen werden opgebouwd door de gebroeders Tjiook en de bal werd onder leiding van Pien netjes rondgespeeld in de kom. Het leek wel alsof we al 3 maanden samen aan het trainen waren. F.t. Favervuta praeses Maarten (die wonderwel wedstrijdfit was nadat hij zijn hand van het weekend in een ventilator had gestopt) trok zijn trukendoos meerdere malen open waarna menig spits, middenvelder en zelfs achterhoedespelers het net lieten vibreren. Topscoorders van de avond: Floris (3, van de overigens 20 kansen die hij kreeg), Maarten (3) en Gabriel (3, is vanuit Sneek met 160km/h over de Afsluitdijk gejakkerd om de wedstrijd te halen). Annecarlijn wist het zelfs voor elkaar te krijgen om de keeper spectaculair op haar hoofd te raken met een prachtige tip-in. Een mooie wedstrijd met uiteindelijk 13 goals voor en 2 tegen. Maar het echte hoogtepunt van de avond was toch echt ortho Ruurd die zich bij gebrek aan herenshirts voor aanvang in een sexy damesshirtje maatje L hees en zo 70 minuten lang onverschrokken de rechterflank heeft bestreken (helaas geen foto's van)... in ieder geval een aanblik/tactiek die absoluut voor herhaling vatbaar is en het hart van menig toeschouwer op deze mooie maandagavond sneller heeft doen laten kloppen. Op naar de volgende pot tegen Tuifly✈ op dinsdag 25 september!

Wedstrijdverslag door Pien van Leeuwen & Stephan Tjiook

---

Topscorers:
Floris 3
Gabriel 3
Maarten 3
Ruurd 1
Frederique 1
Robert 1
Annecarlijn 1 (+ tip-in op helm keeper)