Ff bellen met... Onno Karssen

FF bellen met... Onno Karssen

Eigenaar Karssen Financieel 

Karssen Financieel helpt startende tandartsen om een vliegende start te maken. Je kunt bij hen terecht voor financieel advies, verzekeringen en hypotheken. Behalve een goede adviseur, is Onno Karssen altijd goedgemutst, betrokken en bereid om een praatje te maken. Tijd om ff te bellen dus.

1.   Dag Onno, hoe gaat het met je?

“Uitstekend! Mijn agenda zit vol met leuke afspraken en onlangs heb ik mijn kantoor weer uitgebreid met een nieuwe medewerker. Op 12 maart stonden we op het ANT Starterscongres. Ook privé loopt alles op rolletjes. Ik ben samen met mijn vrouw Cecile aan het kijken of we een nieuwe woning gaan laten bouwen. Druk dus, maar erg leuk!”

2.   Kun je wat over jezelf vertellen?

“Oef, wat wil je weten? Ik ben Onno Karssen, 40 jaar oud en woonachtig in Amersfoort. Ik ben al bijna 12,5 jaar getrouwd met Cecile, de liefde van mijn leven en moeder van onze twee kinderen, Aimee en Matthijs. Ik ben al 15 jaar actief in de financiële- en verzekeringsbranche en heb zo veel ervaring opgedaan. In november 2013 ben ik met Karssen Financieel begonnen. Een droom die uitkwam! Ondernemen is toch echt wel mijn passie en ik vind het dan ook heel leuk om anderen ook te helpen om hun droom waar te maken. Of dit nu het kopen van een droomhuis of het starten van een eigen praktijk is. Geweldig toch, dat ik mensen daarmee mag helpen? Maar ook een net afgestudeerde tandarts op weg helpen in het woud van administratie, en financiën die geregeld moeten worden om aan de slag te kunnen gaan is bevredigend. De meeste mensen zien financiën als iets saais, maar ik zie het zo dat ik mensen blij maak en wat is er nu mooier dan dat?”

3.   Wat doet Karssen Financieel precies?

“Karssen Financieel geeft onafhankelijk financieel advies aan medische professionals, ZZP’ers, vrije beroepsbeoefenaren en particulieren. We adviseren bij verzekeringen, hypotheken, pensioenen en het opstellen van contracten. Maar ook bieden we begeleiding bij het starten of overnemen van bijvoorbeeld een tandartspraktijk. Wat bijzonder is, is dat wij ook startende tandartsen al na een aantal maanden werk kunnen helpen bij het kopen van een woning. Bij een gerenommeerde partij en met hele scherpe rentetarieven. En dat is vrij uniek.”

4.   Hoe ben je op het idee voor je bedrijf gekomen?

“Net als veel ondernemers heb ik al van jongs af aan een eigen bedrijf willen hebben. Eerst heb ik in loondienst gewerkt en zo veel ervaring opgedaan. Hier heb ik veel gezien en geleerd. Dingen die goed gingen, maar ook dingen waarvan ik dacht: ‘dat kan anders of beter’. In 2013 kreeg ik de kans om voor mijzelf te starten en die kans heb ik met beide handen aangepakt. Inmiddels bestaat Karssen Financieel ruim twee jaar en zijn we met zijn vijven op kantoor. Maar wat veel belangrijker is, is dat we al heel veel tevreden klanten hebben. Daar ben ik eigenlijk het meest trots op.”

5.   Wat is jullie unique selling point?

“Onze persoonlijke aanpak. We hebben hele korte lijnen en klanten hebben één aanspreekpunt. Bij Karssen Financieel ben je een naam en geen nummer. Daarnaast hebben we een groot netwerk waardoor we snel kunnen schakelen.”

 6.   Heb je tips voor startende tandartsen wat betreft het verdwijnen van de VAR?

“Door alle commotie in de media ontstaat er meer paniek dan wat mij betreft nodig is. Wanneer je meerdere opdrachtgevers hebt en je zelfstandigheid kunt aantonen dan is er wat mij betreft geen reden om je druk te maken. Gebruik de voorbeeldovereenkomst van de beroepsvereniging dan komt het goed met de Wet DBA. Wil je weten hoe je je zelfstandigheid aan kunt tonen of heb je vragen? Bel me dan gerust. Ik help graag.”

 7.   Heb je verder nog tips voor startende tandartsen?

“Zorg dat je de basis goed op orde hebt. Wanneer je start moeten er een aantal financiële en fiscale zaken geregeld worden. Als dit goed staat dan kun je je gewoon lekker op je werk en je carrière richten. Besteed hier dus even goed aandacht aan. Of vraag iemand om hulp. Ik heb regelmatig afspraken met bijna of net afgestudeerde tandartsen om ze op weg te helpen. We spreken dan alle stappen door die gezet moeten worden en ik help met diverse zaken. Bijvoorbeeld het regelen van de aansprakelijkheidsverzekering of de arbeidsongeschiktheidsverzekering. Voor jou als startende tandarts is alles nieuw. Voor ons is dit dagelijkse kost. De tip is dus: bel ons voor een oriënterend gesprek en laat je niet verrassen.”