Tandartsen halen ruim 15.000 euro op in Roparun

Het tandartsenteam dat in het pinksterweekend meedeed aan de Roparun heeft ruim 15.000 euro opgehaald.

In estafette legde het team Dental Runners 530 kilometer van Parijs naar Rotterdam af. Het team deed er met een gemiddelde snelheid van 10,8 km/uur bijna vijftig uur over. Op de Coolsingel werd het team onthaald door beide voorzitters van de ANT (Jan Willem Vaartjes) en de KNMT (Wolter Brands).

Team Dental Runners, dat de KNMT en ANT als hoofdsponsor heeft, wist dit jaar zeker 15.000 euro op te halen. Dit geld werd onder andere bijeengebracht door de vele sponsoren, het Middagcongres in Rotterdam, het congres Tandheelkunde aan de Maas en het feest Dancing with the Runners.  

De Roparun is dit jaar voor de 26e keer gelopen. Dental Runners was er voor de zesde keer bij. Tot nu toe is er door 321 deelnemende teams bijna 2 miljoen euro opgehaald. Dit bedrag zal nog verder oplopen aangezien nog niet alle teams de opbrengst bekend hebben gemaakt. De opbrengst van de Roparun is bestemd voor hulp aan kankerpatiënten.