Are you ready for the next step?

Kickstart 2018

The Next Step, maandag 21 mei, Theater Amsterdam


Sluit je pinksterweekeinde af met het leukste tandheelkundige inspiratie-event van de Benelux!

Afgelopen jaar hebben we in het kader van Kickstart 360° de vele mogelijkheden en kansen laten zien die je hebt als startende tandarts: geniet van je vak en blijf tijdens je loopbaan je horizon verbreden. 

Dit jaar gaan we the next step, en willen we je aanmoedigen vol overgave met je patiënten aan de slag te gaan. Laat je inspireren door onze sprekers, die je in Theater Amsterdam op het spectaculaire 180° scherm door de hele behandelflow meenemen. Van intake tot finish, waarbij we ingaan op diagnostiek, oplossingen, behandelplanning, technisch handelen, finetuning en marketing.

Boot gemist? Stuur ons dan een mailtje, mogelijk hebben we nog plek over.


Het hoogstgewaardeerde tandheelkundige inspiratie-event van Nederland. Een stap verder.

100516_Fjuze_TMG_Amsterdam_-®FlorisHeuer_6M9A0556_042.jpg

Theater Amsterdam

We hebben het prachtige Theater Amsterdam bij de Houthavens volledig tot onze beschikking. De theaterzaal beschikt over een 180 graden scherm van 55 meter breed en bijna 10 meter hoog. We beloven dan ook één ding: een spektakel wordt het zeker. Kom achter de geheimen van onze partners middels de Sponsor Quiz en laat de mogelijkheid met hen te speeddaten of een Silent Workshop te volgen zeker niet onbenut.

RGER-20170526-De Startende Tandarts lo-res-0063.jpg

Vaartocht DOCKS

Never change a winning team. Ook dit jaar zullen we na het congres met z'n allen op paradeschip DOCKS stappen. Een heerlijke vaartocht waarbij je lekker kan uitwaaien nadat je jezelf uit je koninklijke zetel in Theater Amsterdam hebt gehesen. Inclusief onbeperkt dinerbuffet, bier, wijn en fris, heb je de mogelijkheid Silent Workshops te volgen, te dansen in onze Silent Disco en de VIP Lounges van onze partners binnen te stappen.

RGER-20170526-De Startende Tandarts lo-res-0084.jpg

SkyLounge

Op deze mooie Tweede Pinksterdag sluiten we de dag wederom in stijl en op grote hoogte af in de SkyLounge van het DoubleTree by Hilton. Kan jij je nog de heerlijk koude drankjes en superieure bittergarnituur van afgelopen jaar herinneren? De Silent Disco doet ook hier zijn intrede, en vergeet vooral niet te genieten van het prachtige uitzicht over de binnenstad van Amsterdam en de aanwezige dakterrassen.


Sprekers


Programma

Verschillende zienswijzen die vanuit hun eigen visie één gemeenschappelijk doel nastreven: de beste zorg voor de patiënt.

Maandag 21 mei 2018, Theater Amsterdam, 8.30 uur - 23.00 uur

(1091).jpg

Inloop, 8.30 uur - 9.20 uur   

Sessie 1 - Opening, 9.20 uur - 9.45 uur

Graag heten we je van harte welkom, want vandaag nemen we je mee op een inspirerende reis door de gehele behandelflow van de patiënt. En op wat voor manier: verschillende zienswijzen naast elkaar, vanuit zowel de moderne tandheelkunde als de academische wereld, met één gemeenschappelijk doel. Namelijk de beste zorg voor de patiënt. Ben jij er klaar voor? Laat je inspireren en verrassen door onze inspirerende sprekers in het fantastische Theater Amsterdam.

Keywords: verschillende zienswijzen, één doel

Sessie 2 - Intake: van diagnostiek tot behandelplanning, 9.45 uur - 10.45 uur

Daar is ie dan: de patiënt waarvan je even niet meer weet waar en hoe je nu moet beginnen. Want er zijn nogal wat dingetjes aan de hand in deze behoorlijk gemutileerde dentitie. In deze sessie leggen we uit met welke zaken je als startende tandarts rekening moet houden.

Keywords: types patiënten, multidisciplinariteit, samenhang, MTI, symptomen, diagnostiek, systematiek, etiologie, risicoanalyse, valkuilen, occlusie/articulatie, T-scan, krachtenspel, morfologie, duurzaamheid, oplossingen, financiën, behandelplanning

Spreker: Sjoerd Smeekens

 

 

Breakoutsessie: Kitty's Sponsor Dance

music-group-people-crowd-concert-band-846322-pxhere.com.jpg

Tussen alle interessante en leerzame sessies door is het ook belangrijk even de teugels te laten vieren en te ontspannen. Kom uit je stoel en dans met ergonome Kitty Jacobs, onze crew en sponsoren mee! Want zij krijgen onder begeleiding van muziek 60 seconden de tijd jou van hun enthousiasme te overtuigen. Jij mag via de Yellenge eventapp stemmen op de sponsor met de beste dance moves. De sponsor met de meeste publieksstemmen wint een plenaire one minute pitch, direct te verzilveren na de winst!

 

 

Sessie 3 - Volgens het boekje, 10.45 uur - 11.45 uur

Het begrip beetverhoging kennen we allemaal, maar hoe maak je nu een echt goede beetverhoging? We nemen je mee in de laatste stand van zaken volgens de wetenschap, en leggen je uit hoe je lege artis een zo voorspelbaar mogelijk resultaat kan creëren. Tegelijkertijd wil je natuurlijk een fraaie dentitie creëren. Wat kunnen we leren van het Digital Smile Design concept? Bovendien blijft een belangrijk technisch aspect in het verhaal vaak onderbelicht, want hoe plaats je een facing nu op een juiste manier en voor welk materiaal kies je? In deze sessie gaan we in op tips & tricks en de uitvoering van de behandeling.

Keywords: etiologie, risicoanalyse, beetverhoging, cuspidaatgeleiding, dahlen, biologische breedte, oud KB-werk, volgorde, evidence based, lege artis, voorspelbaar werken, duurzaamheid, materiaalkeuze, succespercentages, rubberdam, veilig werken, ergonomie, minimaal invasief, DSD zonder poeha, mondfotografie, kroonverlenging, prepareren, plaatsen facing, wax-up, puttymal, dieptrekplaat

Spreker: Erik-Jan Muts

 

 

Silent Workshops 

11.45 uur - 12.15 uur (ronde 1a) & 12.45 uur - 13.15 uur (ronde 1b)

Onze partners zijn druk bezig jou van de beste Silent Workshops te voorzien die je ooit hebt ervaren. Verschillende inspirerende sprekers met uiteenlopende onderwerpen zullen tijdens deze sessie het podium betreden. Schrijf je vooraf in voor je voorkeursworkshop en zet je hoofdtelefoon op. Maar voldoet de workshop niet aan je verwachtingen? Schakel dan gerust over op het kanaal van een van onze andere partners.

De KNMT presenteert: een kijkje in het leven als tandarts bij Defensie

Er is zoveel meer mogelijk dan werken in een praktijk tussen 4 muren. Wat doet een tandarts bij Defensie precies en wat doet hij/zij naast het werk? Wat maakt werken bij Defensie voor een tandarts zo speciaal en interessant? Wij presenteren jullie het werken als tandarts bij Defensie, een samenwerkingspartner van de KNMT. 

Spreker: Bart van den Heuvel & Lésha de Wet

eHealth

eHealth is een aandachtsgebied dat niet meer weg te denken is binnen de mondzorg. Het gaat samen met de digitale revolutie waarin we ons nu begeven en heeft een grote impact op het dagelijkse werk van tandartsen (in spé). Wat is eHealth? Welke ontwikkelingen zijn er gaande? En hoe kun jij optimaal profiteren van de nieuwste mogelijkheden op het gebied van eHealth?

Spreker: Marco Seldentuis

Antibiotica en pijnstilling in de tandheelkundige praktijk

We willen de beste zorg aan onze patiënten geven. Soms zijn antibiotica nodig om een infectie te bestrijden. Maar bij teveel en onjuist gebruik van antibiotica kunnen bacteriën resistent worden. Daardoor zijn infecties in de toekomst minder goed te bestrijden. Het (onnodig) gebruik van antibiotica heeft tevens ook nadelige bijwerkingen. Dus hoe werkt dit in de praktijk?

Spreker: Hedi Emami-Fard

 

 
Boven de planken_BAR3015.jpg

Lunch, 11.45 uur - 13.15 uur

Sessie 5 - Digital is dead, long live digital; 13.15 uur - 14.00 uur

Hoewel digitale tandheelkunde voor velen toekomstmuziek is, laat Quoc An Nguyen tijdens dit spektakelstuk zien hoe digital de tandheelkunde decentraliseert. Hij neemt je mee in de digitale RAW Workflow om te zien wat dit voor patiënt en tandarts kan betekenen. Tijdens deze verbluffende sessie ontdek je wat voor impact storytellingemotional dentistry en smile design gaat hebben op de toekomst van de tandheelkunde. Over het verkopen van je behandelplan aan je patiënt gesproken…

Keywords: storytelling, emotional dentistry, smile design

Spreker: Quoc An Nguyen

 

 

Het Mondzorgkundedebat ft. Silent Workshops, 14.00 uur - 14.30 uur

Behalve dat we vandaag bezig zijn met inhoudelijke tandheelkunde, is het ook belangrijk te weten wat er op dit moment allemaal speelt op bestuurlijk niveau in de mondzorg. Op het podium staan Jan Willem Vaartjes (ANT), Richard Kohsiek (KNMT), Albert Feilzer (ACTA) en Rob Burgersdijk (FTWV) onder leiding van Daniel Wismeijer. Wat is hun mening over het huidige mondzorgstelsel? Maar nog belangrijker: hoe denk jij erover?

Sprekers: Jan Willem Vaartjes, Richard Kohsiek, Albert Feilzer, Rob Burgersdijk, Daniel Wismeijer

 

 

Koffiepauze, 14.30 uur - 15.00 uur

 

 

Sessie 6 - Old Skool,  15.00 uur - 16.00 uur

Jubileumpresentatie Joost Roeters: 40 jaar tandheelkunde

Op de universiteit leg je de basis voor je verdere carrière als tandarts. In de praktijk zien we regelmatig andere vormen van tandheelkunde voorbij komen. Tijdens deze sessie gaan we in op het minimaal invasieve gedachtegoed van de universiteit, versus de moderne tandheelkunde die je vandaag de dag voorbij ziet komen. Want waarom doen we vandaag de dag eigenlijk de dingen zoals we ze nu doen?

Keywords: minimaal invasief, basale tandheelkunde

Sprekers: Joost Roeters & Ruud Kuijs

 

 

Kick-off NWVT TP Master Scriptieprijs, 16.00 uur - 16.15 uur

nicolas-tissot-335096.jpg

Sessie 7 - What’s your flavour?  16.15 uur - 17.00 uur

Verschillende zienswijzen die ieder volgens hun eigen visie één gemeenschappelijk doel nastreven: de beste zorg voor de patiënt. In deze spectaculaire sessie krijgen Sjoerd Smeekens, Erik-Jan Muts, Quoc An Nguyen, Ruud Kuijs en Joost Roeters een voor hen onbekende complexe casus live op het podium voorgelegd.

Een unieke mogelijkheid voor het publiek, om met eigen ogen live het proces te zien hoe onze sprekers ieder volgens hun eigen structuur casussen analyseren en de behandelplanning vaststellen. Maar we willen de verhalen natuurlijk wel puur houden, zonder dat het ene team wordt beïnvloed door het verhaal van de ander. Want terwijl het ene team hun verhaal doet, krijgt het andere team geluidsdichte hoofdtelefoons op. Are you ready for the next step?

Keywords: herkenning, anamnese, klinische inspectie, radiologisch, diagnoses, hoofdprobleem, complicerende factoren, etiologie, prognose, behandelplanning

Sprekers: Sjoerd Smeekens, Erik-Jan Muts & Quoc An Nguyen vs. Ruud Kuijs & Joost Roeters

Moderator: Daniel Wismeijer 

Sessie 8 - The Future Step, 17.00 uur - 17.15 uur

Na de enerverende vorige sessie, richten we onze blik op de toekomst. Daniel Wismeijer neemt jullie in zijn afsluitende 360º Talk mee naar de tandheelkundige wereld die jullie het komende decennium te wachten staat. En natuurlijk geeft hij zijn belangrijkste boodschap mee aan de generatie van de toekomst, jullie dus. 

Keywords: future dentistry, digital dentistry, kansen

Spreker: Daniel Wismeijer

100516_Fjuze_TMG_Amsterdam_-®FlorisHeuer_6M9A0409_002.jpg

Vaartocht DOCKS

Na het spektakel in Theater Amsterdam zetten we de dag voort op paradeschip DOCKS voor onze traditionele koers richting Pampus. Onder het genot van onbeperkt bier, wijn en fris zal een heerlijk dinerbuffet voor je klaarstaan. En heb je eenmaal je buikje volgegeten? Dan kun je jezelf tegoed doen aan de Silent Workshops, Silent Disco en andere activiteiten die we tijdens de vaartocht organiseren. Maak gebruik van de luxe ingerichte VIP Lounges van onze partners en netwerk je weg naar succes. Benut je tijd op het water optimaal door bij te praten met oude en nieuwe vrienden. En maak daarnaast vooral van de gelegenheid gebruik om onze meevarende sprekers en partners uitgebreid te ondervragen over hun passies en expertises.

Foto's: DARE Imaging


SkyLounge by DoubleTree Hilton

Vanaf 20.45 uur betreden we de SkyLounge op de 11de verdieping van het DoubleTree by Hilton Amsterdam CS. Daar zullen we de dag met de nodige drankjes en heerlijke bittergarnituur in stijl afsluiten met een spectaculair feest met live DJ, waarbij een prachtig en adembenemend uitzicht over de binnenstad van Amsterdam en 't IJ gegarandeerd is. De Silent Disco is ook hier aanwezig en vergeet vooral ook niet gebruik te maken van de aanwezige dakterrassen om even heerlijk uit te waaien.

 

Foto's: DARE Imaging


De ticketverkoop is gesloten.

Als Student Member van ons Alumni Network bestelde je je ticket online voor slechts €65,-. Tandartsen die lid zijn van ons Alumni Network als Alumni Member betalen een bescheiden €250,- voor een ticket. Tickets zijn inclusief vaartocht en SkyLounge.

Het Kwaliteitsregister Tandartsen heeft Kickstart 2018 6 KRT-punten toegewezen.

 

 

KRT.jpeg

Tickets (all-inn)

Leden Alumni Network

Student €65,-

Tandarts €250,-

Nog geen lid? Meld je dan hier aan voor ons Alumni Network. Het eerste jaar lidmaatschap is gratis.

Niet-leden

Student €105,-

Tandarts €325,-

Boot gemist? Stuur ons dan een mailtje, mogelijk hebben we nog plek over.


Busvervoer

Leuven (Sint Jacobsplein), heenreis vertrekt om 5.30 uur (graag 10 minuten van tevoren aanwezig), terugreis om 22.00 uur vanaf de SkyLounge

Groningen (Antonius Deusinglaan 1), heenreis vertrekt om 6.30 uur (graag 10 minuten van tevoren aanwezig), terugreis om 22.30 uur vanaf de SkyLounge

Nijmegen (Philips van Leydenlaan 25), heenreis vertrekt om 7.10 uur (graag 10 minuten van tevoren aanwezig), terugreis om 23.00 uur vanaf de SkyLounge

Amsterdam voor degenen die hun fiets/auto nog bij Theater Amsterdam hebben staan, gaat er om 22.30 uur en 23.30 uur uur een sloeppendel terug vanaf de SkyLounge. Deelnemers die eerder of later naar huis willen doen dat in principe op eigen gelegenheid (vanaf Amsterdam CS vertrekken bussen richting Theater Amsterdam).


Organisatie


Partners

Zonder onze zeer gewaarde partners kan Kickstart 2018 simpelweg niet bestaan. Ook partner worden? Neem dan contact met ons op via info@destartendetandarts.com

Kickstart 2018 | Sponsordia.jpeg

In de media


Bereikbaarheid Theater Amsterdam

Danzigerkade 5
1013 AP  AMSTERDAM
Nederland

Parkeren

Naast Theater Amsterdam bevindt zich een parkeerterrein met 300 parkeerplaatsen. De ingang is gelegen op de kruising van de Koivistokade / Minervahavenweg (1013 AP) te Amsterdam. Voer deze kruising in als bestemming bij gebruik van een navigatiesysteem.

Openbaar vervoer

 Kijk voor de dienstregeling van bus 48: http://maps.gvb.nl/nl/lijnen/48/dienstregeling

Combinatie openbaar vervoer en loopafstand Theater Amsterdam: 

  • Vanaf Amsterdam Centraal stopt bus 48 of 248 (eindhalte Koivistokade) naast het parkeerterrein van Theater Amsterdam, op de hoek Koivistokade/Danzigerbocht. De reistijd vanaf Amsterdam CS bedraagt ongeveer 15 minuten.

  • De vertrekhalte van bus 48 en 248 bevindt zich aan de IJzijde bij Amsterdam Centraal.

Vanaf halte Kovistokade is het ongeveer 3 minuten lopen tot aan de ingang van Theater Amsterdam.

Voor aankomst- en vertrektijden van bus 48 / 248 kijk op www.gvb.nl en www.9292.nl

 

Contact

Wil je meer weten of heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via info@destartendetandarts.com of maak gebruik van onderstaand contactformulier. We zien je graag op Kickstart 2018!

Naam *
Naam
100516_Fjuze_TMG_Amsterdam_-®FlorisHeuer_6M9A0521_027.jpg