Back to All Events

MFP-congres 'Samen Sterker!'

  • Hotel Arena Amsterdam (map)
Hotel Arena.jpg

SBT Amsterdam presenteert op 17 mei 2019 in samenwerking met de NVGPT 'Samen Sterker!, inzicht in multidisciplinaire behandeltrajecten in de maxillofaciale prothetiek'.

Maak kennis met de tandarts MFP! Hoe zien de behandeltrajecten van patiënten met ernstige hypodontie of amelogenesis imperfecta eruit? Hoe wordt in behandelteams voor patiënten met een maxillofaciaal trauma of met een defect als gevolg van resectie van een tumor samengewerkt en wat is de rol van de tandarts-MFP hier in? Hoe plan je complexe prothetiek en maak je gebruik van digitale technieken? En wat voor mondzorg kun je bieden aan patiënten met bijvoorbeeld het syndroom van Sjögren?
 
De tandarts MFP behandelt patiënten met aangeboren en verworven afwijkingen vaak in samenwerking met andere zorgverleners, zoals kaakchirurgen, orthodontisten en mondhygiënisten. Behalve met andere tandheelkundige zorgverleners werkt de tandarts MFP ook regelmatig samen met niet- tandheelkundige zorgverleners zoals KNO-artsen, psychologen en/of fysiotherapeuten. De meest optimale setting hiervoor is een Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde, meestal verbonden aan een ziekenhuis.

Dit symposium zal op een inspirerende locatie in Amsterdam laten zien hoe je door goed samen te werken tot prachtige behandelresultaten kunt komen, maar ook waar het soms fout kan gaan! Door middel van duo- en zelfs trio-presentaties over patiëntencasuïstiek maken jullie kennis met het vak van de tandarts MFP: creatieve, out-of-the-box tandheelkunde waarin je nooit bent uitgeleerd!


Earlier Event: April 24
Kickstart: 360 Talks | Groningen
Later Event: May 25
DNTSTRY: On Tour | Supernatural