Back to All Events

NWVT WTA cursus: de patiënt is uw koning.

  • Van der Valk Breukelen (map)

NWVT WTA cursus april 2018

DE PATIËNT IS UW KONING

event03a.jpg

 

Of er sprake is van een goede praktijk met tevreden patiënten, is afhankelijk van veel factoren. Niet alleen de kwaliteit van de geleverde diensten of producten is belangrijk, maar ook goede service en welgemeende aandacht, hebben voor de patiënt meerwaarde.

Een cruciale factor vormt de wijze van communicatie over de te leveren diensten. Hoe vertel ik mijn patiënt dat die kroon nu echt vervangen moet worden? En dat dit een flinke ingreep is, waar een fors prijskaartje aan hangt?

De kunst is om de patiënt de noodzaak en het redelijke van een ingreep in te laten zien, zonder dat de patiënt zich onder druk gezet voelt.

Het opstellen van een zorgplan gebeurt idealiter in goed overleg met door de tandarts adequaat geïnformeerde patiënt (‘shared decision-making’). Maar uiteindelijk is het de patiënt die het besluit neemt om al dan niet tot de behandeling over te gaan.

En daarbij vormen de financiën vaak het struikelblok: de patiënt kan het gevraagde bedrag niet opbrengen of vindt de behandeling te duur.

Ontdek dat er vele manieren zijn om aan prijsdruk te ontsnappen en dat uw eigen invloed op de perceptie van de prijs veel groter is dan u misschien wel denkt. Kan de uitgave aan een gezond gebit vergeleken worden met de noodzaak van het vervangen van een dakgoot of de reparatie aan een fiets?

Ontdek de geheimen van een goede communicatie in de praktijk en met name met uw patiënten.

Na deze presentatie voelt u zich zekerder in deze communicatie en kunt u met een goed gevoel het zorgplan en de hiermee gepaard gaande kosten op een heldere en duidelijke wijze overbrengen aan de patiënt.

Aan de hand van talrijke prikkelende en praktische adviezen laat Jos Burgers zien hoe u het beste met prijsdruk kunt omgaan en hoe u de discussie over prijs voortaan voorkomt of tegengaat.

Een avondseminar vol slimme en verrassende inzichten ... direct toepasbaar in de praktijk.

Spreker: Jos Burgers
Bekend van veel managementboeken o.a. Eén fan per dag en Gek op Gaten 
www.josburgers.nl

Earlier Event: April 8
61st EDSA Meeting Amsterdam 2018