Back to All Events

Dental Summerschool 2017


  • Pro Rotterdam 68 Scheepmakershaven Rotterdam, ZH, 3011 VE Netherlands (map)

Dental Summerschool 2017

''Leer een gebit lezen, leer kijken en de samenhang tussen de verschillende deelgebieden en problemen in de tandheelkunde zien en begrijpen. In drie weekenden, negen dagdelen, geeft een team van ervaren docenten vanuit verschillende tandheelkundige disciplines een update en upgrade van het volledige tandheelkundige spectrum.''WEEKEND 1 - 23 EN 24 JUNI
LOKALE PROBLEMATIEK

Het eerste weekend dient als introductie op de verschillende gebieden van de tandheelkunde. We gaan specifiek in op actualiteiten rondom endodontologie, parodontologie en implantologie. Door het gebit goed te leren lezen, ziet u hoe lokale problematiek past in het totale beeld. Ook leert u hoe problemen beïnvloed of veroorzaakt worden. 

WEEKEND 2 - 30 JUNI EN 1 JULI
ALGEMENE PROBLEMATIEK

Via casuïstiek gaan we in op de etiologie van lokale en gegeneraliseerde (erosieve) slijtage. Ook komen aan bod: het belang van een stabiele occlusie, de restauratieve mogelijkheden van nu en het uitvoeren van functioneel en esthetische rehabilitatie. Bovendien gaan we dieper in op het gebruik van composiet en keramiek. Tot slot komt de occlusie en articulatie analyse met de T-scan (Tekscan) aan bod. 

WEEKEND 3 - 7 EN 8 JULI
MULTIDISCIPLINAIRE PROBLEMATIEK

Tijdens dit weekend staan centraal: het onderscheiden van risico’s in complexe tandheelkundige problematiek en het opstellen van een overzichtelijk en gestructureerd zorgplan.  Aan bod komen elementen als: medisch tandheelkundige problematiek, indicatiestelling en problematiek in orthodontie bij volwassenen, behandelmogelijkheden om kwetsbare strategische elementen te behouden en prothetische oplossingen in deze uitgebreide casussen. Ook behandelen we de niet alledaagse oplossingen, zoals: telescoop overkappingsprothesen en autotransplantaten. 


TIJDEN

vrijdag:
13.30 - 14.00 uur                 welkom
14.00 - 18.00 uur                 programma
18.00 - 19.00 uur                 diner buffet
19.00 - 22.00 uur                 programma

zaterdag:
8.30 - 9.00 uur                       welkom
9.00 - 12.30 uur                    programma*

* Zaterdag 8 juli: toets “Dental Summerschool 2017”, afsluiting, uitreiken certificaatVOOR WIE

Het programma is specifiek gericht op de startende tandarts. Tandartsen die 1 - 5 jaar zijn afgestudeerd, kunnen informatie opvragen of zich inschrijven via info@dentalsummerschool.nl 

Kijk voor meer informatie op http://dentalsummerschool.nl/Earlier Event: June 8
Praktijkovername
Later Event: June 28
Workshop BBB