Back to All Events

Workshop Praktijkovername

Praktijkovername

Van tandartsen en orthodontisten wordt steeds meer ondernemerschap gevraagd. Op de universiteit worden tandartsen opgeleid tot zorgverlener en en niet tot ondernemer. Er komt heel wat bij kijken bij het overnemen van een tandartspraktijk. 

Wat is bijvoorbeeld een redelijk bedrag voor goodwill? Wat kost het om je praktijk een dag draaiende te houden? De ANT heeft samen met Van Lanschot Healthcare een workshop ontwikkeld die antwoord geeft op dit soort vragen.

Programma

Trends en marktontwikkelingen in de mondzorg
Veranderende werkomgeving tandartsen
Financiële onderbouwing bij overname
Goodwill wil bepalen
De ondernemende tandarts
Hoe dient de tandarts marketing en internet in te zetten?
Waar dient de tandarts op te letten bij onderhandelingen?
Wat kan de ANT voor de tandarts betekenen?
Wat zijn de dagelijkse kosten van een tandartspraktijk?

Doelgroep

ANT-tandartsen met enige werkervaring in de leeftijdscategorie 30-50 met passie voor ondernemerschap.

Leerdoelen

Weten waar je op moet letten bij het overnemen van een tandartspraktijk;
De mogelijkheden van marketing en internet voor de ondernemende tandarts;
Inzicht krijgen in de dagelijkse kosten van de tandartspraktijk.

Praktische Zaken

Docenten Jan Willem Vaartjes en Hans Hensen
Datum donderdag 12 mei 2016
Tijd19.30-21.30 uur
Locatie Amsterdam
Kosten gratis voor ANT-leden, €50,00 voor niet-leden
Accreditatie Q-Keurmerk®
Punten 2 (KRT of Mondzorgregister)

 

Docenten

Jan Willem Vaartjes is in 1998 afgestudeerd als tandarts aan het ACTA te Amsterdam. Van 1998 tot 2004 heeft hij waargenomen in diverse praktijken en is hij werkzaam geweest als AWBZ tandarts in GGZ instelling Meerkanten. In 2001 heeft hij de website Tandarts.nl opgericht. Sinds 2003 is hij werkzaam als tandarts-implantoloog bij de Kliniek voor Tandheelkunde. Vanaf 2004 is Jan Willem erkend implantoloog bij de Nederlandse Vereniging van Orale Implantologie (NVOI). Sinds 2005 is hij Associate Fellow van de American Academy of Implant Dentistry (AAID). Vanaf 2011 is Jan Willem partner in de Kliniek voor Tandheelkunde en sinds 2013 Voorzitter van de Associatie Nederlandse Tandartsen.

Hans Hensen heeft in 2005 zijn Master Economics & Business behaald aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Hans is in 2005 gestart bij Van Lanschot Bankiers als commercieel trainee. Daarna heeft hij ruim vijfeneenhalfjaar gewerkt als (senior) private banker op de kantoren Rotterdam en Leiden. Van 2005 tot 2006 was hij commercieel trainee Van Lanschot Bankiers. In de periode van 2006 tot 20011 (Senior) was hij Private Banker bij Van Lanschot Bankiers, te Rotterdam en Leiden. In de periode van 2011 tot 2013 werkte hij bij Corporate Development & Strategy en was hij personal assistant van de Voorzitter van de Raad van Bestuur van Van Lanschot Bankiers in ’s-Hertogenbosch. Per 2013 is Hans gestart bij Van Lanschot Healthcare als Senior Healthcare Banker. Daar is hij als Teamleider Mondzorg en lid van het Management Team ook verantwoordelijk voor de adviesgroep die zich uitsluitend richt op tandartsen en orthodontisten.