Back to All Events

Nascholing Hong Kong 2016


  • 3 Deep Water Bay Rd Hong Kong Island Hongkong (map)


Waar kan je beter je kennis van techniekwerk upgraden dan in het meest geavanceerde lab ter wereld?


Elysee Dental krijgt steeds vaker de hulpvraag van jonge tandartsen om lezingen en congressen te geven over tandtechniek, welke praktisch en daardoor direct toepasbaar in de praktijk zijn.

Het delen van onze kennis is een missie voor ons Met voldoende kennis van de tandtechniek, de mogelijk­ heden en onmogelijkheden van diverse materialen en technische oplossingen, kun je tot een juiste beslissing voor een geslaagde behandeling komen.

Waar anders kunnen we deze kennis beter met jullie delen dan in ons lab te Shenzhen, China. Elysee Dental, onderdeel van de Modern Dental Group, heeft hier het grootste en meest geavanceerde lab ter wereld. Met meer dan 3000 technici kun je spreken van een enorme kennisbank met betrekking tot tandtechniek. Onder leiding van Patrick Oosterwijk, Director Scientific Relations gebruiken wij graag de kennis en mogelijkheden van deze locatie, om je als tandarts net even wat meer handvatten mee te geven als het gaat om techniekwerk.

Tijdens een tweedaagse cursus komen de volgende onderdelen aan bod:
Theoretisch
• Duidelijke procesbeschrijving (met valkuilen) voor kroon en brugwerk en uitneembare prothetiek
• Verzamelen en delen van “praktische” tips door input van onze (bureau) tandtechnici
• Procedure Implantologie (abutment design maken)
• Communicatie met het laboratorium
• Hands on digitaal afdrukken
• Het nut van een goede boormal en daarmee de juiste
verwijzing naar de implantoloog

Practicum
• Practicum inkerven
• Opbakken van een zirconiumdioxide kroon en afglanzen
• Materialen (in)slijpen voor het gevoel van hardheid en polijsten van de materialen. Uitleg over de sterkte en een juist gebruik van rubbers
• Maken van wax up van het front om zo te bepalen waar de outline moet komen

Naast de theoretische en praktische nascholing over tandtechniek zullen we op de donderdagochtend in het hotel in Hong Kong een cursus organiseren over Tandarts en Ondernemingschap.

Sociaal programma

Hoewel de wetenschap natuurlijk de rode draad is van deze week, kun je niet in dit werelddeel geweest zijn zonder meer gezien te hebben van deze unieke stad. Hong Kong is een stad van tegenstellingen. Een stad met enorme verschillen tussen arm en rijk. Een stad waar enerzijds hectiek heerst, maar waar ook veel mooie rustpunten zijn. Een plek waar moderne winkelcentra met luxe merken afgewisseld worden door soms aandoenlijke marktkraampjes.

Na de tweedaagse nascholing in Shenzhen, vertrekken we aansluitend op dinsdagmiddag, richting Hong Kong. Deze avond nemen we je gelijk mee voor een unieke ervaring in Hong Kong, namelijk het eten op de nightmarket. Op woensdagmiddag en donderdag krijg je de gelegenheid om Hong Kong op eigen gelegenheid te verkennen met gebruik de Big Bus Tours. Deze open hop on, hop off bus heeft drie verschillende lijnen en geeft je daarom de mogelijkheid om op een relaxte manier alle highlights van deze stad te bezichtigen. Op vrijdag, de laatste dag van deze indrukwekkende week, nemen we je na alle drukte van Hong Kong, mee naar een eiland waar nog enige authentieke Chinese leefstijl te vinden is. Na een boottocht van ongeveer een half uur arriveren we in Cheung Chau. Daar aangekomen gaan we met de gehele groep richting het strand. Je kunt deelnemen aan een spoedcursus windsurfen of gebruik maken van de aanwezige kajaks en sups.

Ook enthousiast geworden? Lees meer over het programma, verblijf en kosten in de informatiebrochure of schrijf je direct in!

Earlier Event: April 23
Amsterdam Dental Event 2016
Later Event: May 12
Workshop Praktijkovername